В София комисар Кириакуду ще се срещне със здравния министър проф.

...
В София комисар Кириакуду ще се срещне със здравния министър проф.
Коментари Харесай

Европейският комисар по здравеопазване идва на работно посещение ...

В София комисар Кириакуду ще се срещне със здравния министър проф. Христо Хинков, с който ще дискутират съдействието по редица предпочитани въпроси от Европейския здравен съюз, включително Европейския проект за битка с рака и всеобхватния метод на Европейски Съюз към психологичното здраве. Програмата включва и среща с представители на неправителствени организации, които работят в областта на битката с онкологичните болести.

 

От 10:30 часа в Министерството на здравеопазването комисар Кириакиду и министър Хинков ще създадат изказвания за медиите.

 

По време на визитата си еврокомисарят ще се срещне и с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, с цел да разиска основни цели, измежду които е тактиката на Европейски Съюз „ От фермата до трапезата “, осведомят от Представителството на Европейска комисия.

 

На конференция в Билбао предишния месец бяха изнесени данни, според които близо 36 млн. европейци или към осем на 100 от популацията на Европейски Съюз, страдат от редки болести. Редките болести са над 7000, към 80% от тях са генетични. На форума, проведен от Европейския стопански и обществен комитет, изявление направи и еврокомисарят Стела Кириакиду. Тя уточни, че Европейският здравен съюз има задължението да поддържа хората с редки болести и техните фамилии. „ Нашите старания ще продължат да трансформират ситуацията на всички нуждаещи се ", акцентира тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР